Update

Op deze pagina vind je updates bij de eerder afgewerkte en gepubliceerde video’s. Het gaat om aanvullingen, correcties of een actualisering van de berichtgeving.

15 mei 2019 – Aanvulling bij antwoord 5 in Podcast L: “Op 5 oktober 2018 exposeerde The Geerinck (oud-student van de academie Sint-Niklaas) in het Cultureel Centrum van Temse met een opmerkelijke reeks tekeningen. Ik was zeer getroffen door het respect en de transparantie waarmee hij de klassieke tekenmaterialen gebruikte: het krijt, de pen, het penseel en het wassen van de tekening. Hier is geen trucage nodig, geen ontwijken van de vormproblemen en geen filosofische uitleg. Een man die kijkt en alles wat hem treft direct weet te vertolken in een eigen, leesbare beeldtaal. Een verademing in de complexe wereld waarin we leven. Een bewijs ook dat studie en langzame groei lonen.” De volledige podcast vind je → hier.

2 maart 2019 – De nieuwe video: ‘15 etsen en hun details’ vind je → hier.

28 februari 2019 – Aanvullingen Portfolio etsen: 28 etsen toegevoegd.

28 februari 2019 – Nieuwe Portfolio houtsnedes toegevoegd.

27 februari 2019 – Aanvullingen Portfolio tekeningen: 2 tekeningen toegevoegd.

27 februari 2019 – Raf Coorevits illustreerde met houtsneden de bundel ‘Triptiek’ van Willem Vandereyken. (Uitgeverij De Draak, 2019, 120p.)

12 september 2018 – Aanvullingen bij Podcast L: in Podcast L vertelt Raf Coorevits over collega’s en oud-studenten van Sint-Lucas, Gent…
• Een goede vriend en oud-collega is ons veel te vroeg ontvallen. Herwig  DRIESSCHAERT is zijn naam en hem wil ik speciaal herinneren omwille van zijn groot tekentalent en humor. Maar ook zijn menselijke omgang met vrienden en studenten mag men nooit vergeten.
• Bij de vele oud-studenten blijft mij ook Daniel DHAEN boeien. Hij trok mijn aandacht door zijn sobere tekenstijl en de ingetogen figuurstudies. Dat hij nadien de weg van het schilderen koos, verraste niemand. Intussen evolueert hij verder naar een uiterst sobere en abstracte stijl.

 

 

 

 

© rafcoorevits.be – ikwashier.live